Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

BIPKO Gdańsk

„Jesień na talerzu” w klasach 2-3 SP

„Jesień na talerzu” w klasach 2-3 SP

Dnia 24 października br. w ramach realizacji programu „Owoce i warzywa w szkole”  w klasach  2a,3a i 3b SP odbyły się integracyjne warsztaty kulinarne pod hasłem: „Jesień na talerzu”. Uczniowie dowiedzieli się jak z owoców zebranych jesienią w sadzie powstają przetwory takie jak: dżemy, konfitury czy marmolady. Następnie uczniowie ustalili, że prawdziwe jesienne śniadanie musi być nie tylko zdrowe, ale i pożywne. Dlatego pod czujnym okiem pani Kasi Nyderek i Moniki Suskiej- Rugały postanowili przygotować pyszne naleśniki oraz smaczne i bogate w witaminy surówki  owocowe. W trakcie  pracy uczniowie nauczyli się zasad bezpiecznej współpracy podczas wspólnych działań kulinarnych, a następnie uczestniczyli w prawdziwej kulinarnej uczcie, którą sami przygotowali.

Data dodania: 2018-10-30 17:59:21
Data edycji: 2018-10-30 18:00:11
Ilość wyświetleń: 5426
Godło
Dane
kontaktowe

44-330 Jastrzębie-Zdrój

ul. 11 Listopada 4

Bądź
z nami
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button
Facebook