Dnia 24 października br. w ramach realizacji programu „Owoce i warzywa w szkole” w klasach 2a,3a i 3b SP odbyły się integracyjne warsztaty kulinarne pod hasłem: „Jesień na talerzu”. Uczniowie dowiedzieli się jak z owoców zebranych jesienią w sadzie powstają przetwory takie jak: dżemy, konfitury czy marmolady. Następnie uczniowie ustalili, że prawdziwe jesienne śniadanie musi być nie tylko zdrowe, ale i pożywne. Dlatego pod czujnym okiem pani Kasi Nyderek i Moniki Suskiej- Rugały postanowili przygotować pyszne naleśniki oraz smaczne i bogate w witaminy surówki owocowe. W trakcie pracy uczniowie nauczyli się zasad bezpiecznej współpracy podczas wspólnych działań kulinarnych, a następnie uczestniczyli w prawdziwej kulinarnej uczcie, którą sami przygotowali.
44-330 Jastrzębie-Zdrój
ul. 11 Listopada 4