Klasa 3 b branżowa w wzięła udział w wydarzeniu Nasze Kulinarne Dziedzictwo Boże Narodzenie z ekologią w tle, które zostało zorganizowane przez Koło Gospodyń Wiejskich Borynia-Skrzeczkowice.
Nasze kucharki pod opieką pani Kasi Nyderek, pani Iwony Wewióry i pani dyrektor zaprezentowały potrawy wigilijne takie jak : barszcz czerwony, pierniki, zupa grzybowa, krokiety, pierogii ruskie pierogi z orzechami, ciasto, śledzie w oleju , śledzie w sosie pomidorowym, krokiety, kapusta z grzybami, chleb
i babeczki z dyni.
Potrawy przygotowały z w/w paniami i podały na ekologicznych drewnianych naczyniach.
Przybyłym gościom najbardziej smakowały nasze pierogi.
Panie z zespołu druga młodość umilały czas swoim śpiewem.
Anna Chrabańska
44-330 Jastrzębie-Zdrój
ul. 11 Listopada 4