Czcionka:

A+A-

Kontrast:

BIPKO Gdańsk

Boże Narodzenie z ekologią w tle

Boże Narodzenie z ekologią w tle

Klasa 3 b branżowa w wzięła udział w wydarzeniu  Nasze Kulinarne Dziedzictwo Boże Narodzenie z ekologią w tle, które zostało zorganizowane przez Koło Gospodyń Wiejskich Borynia-Skrzeczkowice.

Nasze kucharki pod opieką pani Kasi Nyderek, pani Iwony Wewióry  i pani dyrektor zaprezentowały potrawy wigilijne takie jak : barszcz czerwony, pierniki, zupa grzybowa, krokiety, pierogii ruskie pierogi z orzechami, ciasto, śledzie w oleju , śledzie w sosie pomidorowym, krokiety, kapusta z grzybami, chleb
i babeczki z dyni.

Potrawy przygotowały z w/w paniami i podały na ekologicznych drewnianych naczyniach.

Przybyłym gościom najbardziej  smakowały nasze pierogi.

Panie z zespołu druga młodość umilały czas swoim śpiewem.

 

Anna Chrabańska

Data dodania: 2019-12-03 18:39:53
Data edycji: 2019-12-06 18:31:54
Ilość wyświetleń: 222
Godło
Dane
kontaktowe

44-330 Jastrzębie-Zdrój

ul. 11 Listopada 4

Bądź
z nami
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook