Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset
BIPKO Gdańsk

Czy geografia może być „smaczna”?

Czy geografia może być „smaczna”?

Czy geografia może być „smaczna”?

Ostatnie lekcje geografii zdecydowanie to potwierdzają. Na lekcjach, uczniowie klas 7 poznawali profile glebowe, które występują w Polsce. Każdy profil glebowy ma swoje warstwy gleby odróżniające się od innych konsystencją, barwą i składem chemicznym. Świetnym sposobem na zagłębienie tematu było stworzenie przez uczniów profili glebowych za pomocą jedzenia. Umieszczone w słoiku: krem orzechowy, budyń, orzeszki, płatki, ryż oraz inne produkty idealnie się do tego nadawały. Każdy „profil” został podpisany i omówiony. Była to świetna forma nauki połączona z niezłą zabawą.

 

Agnieszka Szymanek

 

Data dodania: 2022-11-28 21:35:17
Data edycji: 2022-11-28 21:42:19
Ilość wyświetleń: 1141
godło Polski - link do strony głównej
Dane
kontaktowe

44-330 Jastrzębie-Zdrój

ul. 11 Listopada 4

Bądź
z nami
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej