W ramach realizowanej w naszej szkole innowacji pedagogicznej „Kulinarne podróże – smaki Europy” uczniowie szkoły specjalnej mieli okazję ponownie wyruszyć w kulinarną podróż po Europie. Tym razem odwiedziliśmy Ukrainę i Grecję – oczywiście poprzez smaki!
Pod czujnym okiem pań Ani Skotnickiej i Darii uczniowie samodzielnie przygotowali tradycyjne ukraińskie placki ziemniaczane, zwane „deruny”, oraz zdrową i pyszną grecką granolę z jogurtem. Praca w kuchni była nie tylko okazją do nauki nowych umiejętności, ale także wspaniałą formą integracji i rozwijania samodzielności.
Było pysznie, radośnie i bardzo europejsko! Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie – z niecierpliwością czekamy na kolejne kulinarne przystanki!
nadawca: Daria Gwardyś - Banasik
44-330 Jastrzębie-Zdrój
ul. 11 Listopada 4